betennelse – Store medisinske leksikon

Akutt betennelse En akutt betennelsesreaksjon kan ha forskjellige forløp og utfall, avhengig av skadens art og hvordan omgivelsene og kroppen selv håndterer skaden. Ideelt blir de skadede cellene, og eventuelt det som fremkalte skaden (for eksempel bakterier), fjernet av granulocyttene (betennelsescellene).

Betennelse.com – Informasjon om betennelse og …

Betennelse er en kroppens lokale vev sin reaksjon på en skade. I Norge brukes ordet inflammasjon og betennelse om hverandre uten at det er nevneverdig forskjell. Eksempler på årsaker til betennelse er skade som varme/ kulde skade, stråling, slag eller kutt.

Betennelse – viktige forskjeller mellom akutt og kronisk

 ·

Start studying Betennelse – viktige forskjeller mellom akutt og kronisk type. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools.

Betennelse – Wikipedia

Akutt betennelse er ein kortvarig prosess som vanlegvis oppstår innan få minutt eller timar, og som forsvinn ved fjerning av skadeleg stimuli. Det er kjenneteikna ved fem …

Årsaker ·

Bukspyttkjertelbetennelse, akutt – NHI.no

Akutt betennelse i bukspyttkjertelen En akutt betennelse i bukspyttkjertelen, akutt pankreatitt, skyldes i de fleste tilfeller en gallestein som stenger utførselsgangen fra kjertelen. For høyt alkoholforbruk er nest vanligste årsak.

Bukspyttkjertelbetennelse

Hvis det blir akutt betennelse i bukspyttkjertelen kan bukspyttet lekke ut i buken i stedet for å skilles ut i tolvfingertarmen. Dette fører til at bukspyttet bryter ned kroppens eget …

Akutt betennelse i blindtarmen – NHI.no

Akutt blindtarmbetennelse (appendisitt) er en plutselig betennelse i blindtarmen. De typiske symptomene er smerter rundt navlen tidlig i forløpet. Gradvis, og innen cirka 12 timer, flytter smertene seg til et område i nedre, høyre del av magen.

Strupehodet Betennelse: Symptomer, behandling – …

Strupehodet Betennelse – Introduksjon Stemmen boksen eller strupehode ligger mellom svelg og strupehode inneholder stemmebåndene. En betennelse i strupehodet, er en av de vanligste sykdommer i strupehodet. Laryngitt kan manifestere seg i …