Soga om Gunnlaug Ormstunge – Wikipedia

Soga om Gunnlaug Ormstunge eller Gunnlaug Ormstunges saga (norr. Gunnlaugs saga ormstungu) er ei islendingesoge. Soga er skriven ned på 1200-talet og er ei skildring av livet til skalden Gunnlaug Ormstunge.

Soga om Gunnlaug Ormstunge Et lite sammendrag – YouTube

Click to view on Bing12:02

May 27, 2015 · Fyrstikkmenneskesammendrag, litt humoristisk. This feature is not available right now. Please try again later.

Author: Stine Brynildsen

Soga om Gunnlaug Ormstunge by Anonymous – goodreads.com

Soga om Gunnlaug Ormstunge has 842 ratings and 110 reviews. Bookdragon Sean said: When the reader has first adjusted himself to the torrent of names, so Soga om Gunnlaug Ormstunge has 842 ratings and 110 reviews.

3.2/5(110)

Gunnlaugsoga – Status og ære – korleis det kjem fram i soga.

Gunnlaug Ormstunge handlar og mykje om ære. Ære var svært viktig på denne tida, å dø ein ærefull død og få eit godt ettermæle. I soga står det om holmgang, det er ein …

Kortsvarsoppgåve i Nynorsk | Skoleblogg for MK3

Gunnlaug Ormstunge og Aldo Monrad er begge gutar rundt femten år, og begge har ein far som ikkje forstår dei. Det kan nesten verke som om Aldo er nåtidas døme på Gunnlaug. Mens Gunnlaug slit med å få lov til å pakke sakene sine å dra til utlandet, blir Aldo oppgitt over faren som ikkje skjønner ironien i stemmen hans.

Boktanker: Soga om Gunnlaug Ormstunge – ei innføring

Soga om Gunnlaug Ormstunge – ei innføring Gunnlaug Ormstunge, kjent fra sagaen som han sjøl har gitt navn til, er en skikkelig idiot. Han er også en bråkmaker, en hissigpropp og en kverulant, han er rappkjefta, ganske usympatisk og litt dum.

andyblogg: Synet på kvinnene i Gunnlaug Ormstunge

De blir herset og kommandert rundt, som for eksempel i fortellingen ble helga tvunget til å gifte seg med ravn, selv om hun elsket Gunnlaug. Kvinner ble giftet bort til mennene av fedrene sine, men helst til mektige og rike menn, slik er det faktisk den dag i dag også, men kun i noen få land, spesielt u-landene og land som er i diktatur.

Gunnlaugsoga – Mannsidealet i soga.

Mannsideal i Soga om Gunnlaug Ormstunge. Soga om Gunnlaug Ormstunge handlar om ein skald som reiser frå sin Helga for å bevise for …