Tyrkia – Wikipedia

Tyrkia grenser til åtte land: Til Bulgaria i nordvest, Hellas i vest, Georgia i nordøst, Armenia, Aserbajdsjan (eksklaven Nakhitsjevan) og Iran i øst, samt Irak og Syria i sørøst. Sør for Tyrkia ligger Middelhavet og Kypros, vest for Tyrkia ligger Egeerhavet, og nord for landet Svartehavet.

Hovedstad: Ankara

Fakta om Tyrkia (Turkey) | Ferie i Tyrkia

Husk å stille klokka en time fram nå du lander i Tyrkia. Sesong: Tyrkia har flest besøkende om sommeren. På mange hoteller åpner bassengene i begynnelsen av mai og stenger i slutten av oktober. Bassengene er ikke oppvarmet.

Om Tyrkia, Fakta om Tyrkia – scangrouphomes.com

Fakta om Tyrkia Hovedstad: Ankara (ca. 3,7 mill), største by: Istanbul (ca. 9,2 mill) Folketall: Ca. 65 millioner (2000) Areal: 814 578 kv.km (hvorav 3 pst. på europeisk side av Bosporos-stredet, resten i Lilleasia – Anatolia) Tidsforskjell: Pluss 1 time Valuta: Tyrkisk lira (TL) Betaling: Reisesjekker (ikke alltid like lett å få vekslet), kredittkort.

Fakta om Tyrkia – Welcome to Picasso Homes Alanya

Tyrkia er et paradis med sol, sjø, fjell og innsjøer som tilbyr den ferierende et avbrekk fra stress og rutiner i hverdagen. Fra mars til november tilbyr Tyrkia et ideelt klima, ideelt for å slappe av på gyldne sandstrender og eller nyte stillheten i fjell og ved innsjøer.

Tyrkia: Fakta om Tyrkia – …

Tyrkia er eit stort land. Det er 2,4 gongar større enn Noreg. Befolkningen i Tyrkia er 77,8 millionar innbyggjarar, som er nesten 16 gongar så mange som i Noreg. Omlag 95% av befolkningen i Tyrkia er muslimar. Den største byen i Tyrkia er Istanbul, det er landets finansielle, økonomiske og kulturelle sentrum.

Fakta om området (the area) | Ferie i Tyrkia

Fakta om området (the area) Hisarönü. Hisarönü er en livlig by som er kjent for den ”lyckliga gatan”, der folkelivet yrer, spesielt på kvelden. Her finner du butikker, restauranter, barer og nattklubber – og en haug med pågående selgere og ”innkastere”. Gaten stenges for biltrafikk klokka 19.00 på kveldene.

Fakta om Tyrkia – World Visitor

lavprisreiser distribuert gjennom direkte markedsføring. Løsningen kan sammenlignes med outlet-salg av mote eller elektronikkvarer.

Tyrkia – Store norske leksikon – snl.no

Tyrkia er representert i Norge ved sin ambassade i Oslo, mens Norge er representert i Tyrkia ved sin ambassade i Ankara, generalkonsulat i Istanbul og konsulat i Izmir, Antalya, Alanya og Iskenderun, Statkraft er engasjert i utbyggingen av vannkraftverket Kargı. Tyrkia er et viktig og populært turistmål for nordmenn.